latinica  ћирилица
18/04/2015 |  09:09 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Наставак разговора са ММФ и Свјетском банком

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар финансија Зоран Тегелтија настављају посјету Вашингтону.
Жељка Цвијановић са ММФ-ом, Свјетска банка-састанак - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић са ММФ-ом, Свјетска банка-састанакФото: СРНА

У оквиру прољећне скупштине Међународног монетарног фонда /ММФ/ и Свјетске банке која се одржава у Вашингтону до 19. априла, Цвијановићева и Тегелтија почели су јуче разговоре са руководством ових међународних финансијских институција.

На састанку са представницима ММФ-а разговара се о актуелним темама у вези са стендбај-аранжманом који је у БиХ активан од 2012. године, али и о будућим плановима када је ријеч о ангажману ММФ-а и Свјетске банке у БиХ.

Цвијановићева је изјавила да ће са представницима ММФ-а разговарати о могућностима да се уговоре флексибилнији рокови за испуњавање услова при повлачењу средстава ове финансијске институције како би сви нивои власти у БиХ били у могућности да испоштују задате рокове.

Цвијановићева и Тегелтија упознаће представнике међународних финансијских институција са основним одредницама Економске политике за 2015. годину и реформским мјерама које Влада Републике Српске проводи с циљем стварања услова за креирања повољнијег привредног амбијента и привлачења домаћих и иностраних инвестиција.

У фокусу разговора су и друге актуелне економске теме, с освртом на посљедице поплава које су прошле године погодиле Српску, те функционисање Фонда солидарности за обнову Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.