latinica  ћирилица
18/04/2015 |  09:11 | Аутор: РТРС

Монте Карло: Ђоковић са Надалом за финале, на терену и Зимоњић

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић састаје се данас, од 15 часова и 30 минута, са Шпанцем Рафаелом Надалом у полуфиналу АТП Мастерс турнира у Монте Карлу.

Ђоковић је лако изборио полуфинале савладавши Марина Чилића из Хрватске са 6:0, 6:3, док је Надал у четвртфиналу славио против сународника Давида Ферера са 6:4, 5:7, 6:2.

Полуфинални меч Ђоковића и Надала биће њихов 43. дуел, а први рекет Шпаније за сада води са 23-19 у побједама. Посљедњи пут састали су се у финалу Ролан Гароса прошле године када је славио Надал са 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Новак ће добро осјећа на првом турниру одиграном на шљаци, али је свјестан да ће морати одржатио висок ново игре у мечу са Надалом.

"Морам да се припремим ментално. Осим тога, мислим да сам физички спреман, нисам провео много времена на терену. Такође, осјећам лоптицу веома добро и надам се да ћу пружити добру партију. Знам да ћу морати да држим висок ниво игре током цјелокупног меча", рекао је српски тенисер уочи дуела са Надалом.

С друге стране, Надал је изјавио да Новак игра готово савршено.

"Нисам фаворит, то је очигледно. Увијек ће бити веома тежак меч ако играте против играча који све осваја, као што он ради, зар не? Он игра готово перфектно, ради све како треба и добија мечеве без већих проблема. Када ствари иду тако добро, тешко је зауставити играча попут Новака. Као што сам рекао и прије турнира, данас није моја борба, али ме у суботу чека добар меч. Нова шанса да будем на терену, уживам у мечу и поново пронађем осјећај који сам имао данас. Онда ћемо видјети шта ће се десити", рекао је Надал.

У другом полуфиналу састаће се Чех Томаш Бердих и Француз Гаел Монфис.

Бердих је до сада славио у пет од од до сада одиграних шест мечева против Монфиса, а посљедњи пут играли су ове године на Мастерсу у Мајамију када је Бердих изашао са терена као побједник након предаје Монфиса опри вођству 6:3, 3:2 за чешког тенисера.

На терен ће данас изаћи у Ненад Зимоњић у пару с Марцином Матковским који ће се пулуфиналу дублова састати са америчком комбинацијом Боб и Мајк Брајан.

Меч Зимоњић/ Матковски - Брајан/ Брајан игра се након полуфинална сингла између Ђоковића и Надала.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 3.288.530 евра.