latinica  ћирилица
18/04/2015 |  09:30 | Аутор: СРНА

Киша, пад температуре

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно и свјежије вријеме са кишом, док је на планинама увече могућ снијег.
Киша - Фото: СРНА
КишаФото: СРНА

Највиша дневна температура биће од осам до 13, на планинама пет, а на југу 18 степени Целзијусових. Током ноћи доћи ће до пада температуре ваздуха у свим предјелима, а на планинама око минус два степена Целзијусова.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, јутро је облачно са кишом на сјеверу, док је на југу и југоистоку суво уз промјенљиву облачност.

Облачно вријеме уз мјестимично умјерену кишу задржаће се током дана, посебно на југозападу Крајине и у централном појасу.

Поподне ће се зона падавина премјештати према истоку када се на југу очекују и пљускови.

Током ноћи на сјеверозападу, западу и сјеверу киша ће престати, уз дјелимично разведравање до јутра, док облачно са падавинама остаје на истоку, југоистоку и југу.

Вјетар ће бити слаб до умјерен и промјенљив, током дана у скретању на сјеверни и сјеверозападни.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница један, Чемерно пет, Хан Пијесак седам, Соколац осам, Ливно девет, Бањалука, Приједор, Бихаћ и Фоча 10, Бијељина, Добој, Сарајево, Требиње, Тузла, Мркоњић Град, Вишеград и Билећа 11, Зеница 12, Мостар и Зворник 13, Сребреница 14 и Неум 16 степени Целзијусових.