latinica  ћирилица
18/04/2015 |  10:27 | Аутор: Агенције

Приштина није упутила званичан захтјев за Тачијев долазак

Приштина није упутила званичан захтјев да се Хашиму Тачију дозволи да дође у Београд 24. априла на скуп о сарадњи на западном Балкану, који организује Омладински одбор за образовање- рекао је официр за везу Владе Србије у Приштини Дејан Павићевић.

Приштина има још мало времена да евентуално затражи дозволу за долазак њеног министра спољних послова у Београд, јер је рок за одговор 72 сата, не рачунајући викенде.

Преузели смо све кораке да информишемо српску страну о доласку шефа дипломатије Косова Хашима Тачија у Београд, изјавио је његов замјеник Петрит Сељими.

Невладина организација "Омладински одбор за образовање", која уз подршку британске Амбасаде у Београду организује конференцију Европске интеграције западног Балкана "Заједно можемо боље" од 23. до 25. априла, саопштила је раније да је Тачи потврдио долазак у Београд.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић, реагујући на најаве Тачијевог доласка, раније је изјавио да Тачи нема потребе да долази и да би његов долазак значио - једнострану акцију.

Из српског Тужилаштва и МУП-а Србије дошло је упозорење да би Тачијев долазак могао значити и његово хапшење јер је у Србији за њим расписана потјерница која је на снази.