latinica  ћирилица
18/04/2015 |  11:44 | Аутор: РТРС

АБА: Партизан - Звезда, РТРС од 20.55

Кошаркаши Партизана дочекују вечерас од 21 час, уз директан пренос на нашој телевизији, Црвену звезду у трећем сусрету полуфиналне серије плеј офа АБА лиге.

"Црно-бијели" ће у "Пиониру" бити домаћини у наредна два сурета са Црвеном звездом, а тренутни резултат у полуфиналу је 1-1.

Тренер Партизана Душко Вујошевић изјавио је да је ће вечерашњи дуел бити веома тежак, али да ће његови играчи дати све од себе да поведу са 2-1.

"Сусрет има велики значај јер побједнику доноси пласман у Евролигу. Поушаћемо да одиграмо боље него у претходне двије утакмице. Знамо Звездине квалитете, изузетно их поштујемо, сигурно је да ће дати све од себе да се резултатски врате серију у своју корист јер је сада блага предност на нашој страни. Утакмица ће бити изузетно тешка, али трудићемо се да дамо максимум и добијемо меч", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у дворани "Пионир", рекао је тренер Партизана Душко Вујошевић.

Пред кошаркашима Звезде вечерас ће бити тежак задатак, сматра тренер "црено-бијелих" Дејан Радоњић.

"Свјесни смо да нас очекује тежак задатак и велика борба. Предстоје нам два гостовања, а амбиција је да дођемо до побједе које би нам омогућила да се серија игра до краја. Погрешно је да мислимо да је већ сада крај", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали "Пионир".

Трећа уткамица полуфиналне серије између Партизана игра се вечерас са почетком у 21 час.

У другој полуфиналој серији, Цедевита преузима улогу домаћина у дуелу са Будућности, а Подгоричани воде са 2-0 и на корак су сдо пласмана у финале плеј офа регионалног такмичења.

Сусрет Цедевита - Будућност игра се од 18 часова и 30 минута.

Полуфиналне серије играју се до три побједе,а финалити ће, поред прилике да се боре за трофеј АБА лиге, изборити и наступ у Евролиги.