latinica  ћирилица
18/04/2015 |  12:39 | Аутор: Агенције

Јанковићева неизвјесна за дуел са Парагвајем

Селектор женске тениске репрезентације Србије Татјана Јечменица рекла је да је због повреде неизвјестан наступ Јелене Јанковић у дуелу против Парагваја за попуну Свјетске Б групе Фед купа против Парагваја, који се игра у Новом Саду у суботу и недјељу.
Јелена Јанковић - Фото: Getty Images
Јелена ЈанковићФото: Getty Images

"Александра Крунић ће играти први (13 часова), а Ана Ивановић други меч из разлога што је Јанковићева ровита. Још увијек је неизвјесно да ли и када ће изаћи на терен. Жријеб је очекиван, знали смо које ће играчице играти и само је било питање која ће прва на терен", рекла је Јечеменица.

Јанковићева је изјавила да се још није опоравила од повреде и да постоји велики ризик уколико жели да игра.

"Још се опорављам од повреде, нисам 100 одсто спремна и сваки дан идем на терапије. У овом тренутку најбоље је што ће Крунићева наступати, иако се још увијек не зна до посљедњег момента. Боље је да игра тенисерка која је здрава, него повређена. Видјећемо како ће се све одвијати, повреда је свјежа и велики је ризик да изађем на терен. Даћу све од себе да заиграм", навела је Јанковић.

Ана Ивановић је додала да се радује што ће се меч играти у Новом Саду и поручила да се терен налази у одличном стању.

"Није ми битно да ли играм први или други меч, можда је боље када стартујеш јер знаш тачан термин. Мислим да је већи проблем то што не познајемо тенисерке из Парагваја јер нико од нас није имао искуства са њима. Покушаћемо да се прилагодимо максимално. Одавно нисам играла у Новом Саду и узбуђена сам због тога", закључила је Ивановићева и додала да се нада се да ће публика доћи у великом броју.

Крунић ће мечом против Веронике Капеде Роиг отворити дуел против Парагваја, а послије њих на терен ће Ивановић и Мерседес Гонзалез.