latinica  ћирилица
18/04/2015 |  14:47 | Аутор: СРНА

Вучић: Пресуда против Тачија није укинута

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се држава Србија понашати у складу са чињеницом да пресуда против Хашима Тачија није укинута.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је рекао да га нико из Брисела није звао да интервенише у вези с евентуалном Тачијевом посјетом Београду.

"Пресуду Тачију нисмо укинули, па пошто није укинута Србија ће се тако и понашати, у складу са законом", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара у Коцељеви, гдје је данас свечано отворио новоизграђени мост на државном путу Шабац-Ваљево, који се урушио у прошлогодишњим поплавама.

Невладина организација из Београда "Омладински одбор за образовање" позвала је Тачија на скуп који организује у Београду, а поједини српски званичници су најавили да ће Тачи у том случају бити ухапшен.

Поједини медији су пренијели да је било интервенција из Брисела да се Тачи не хапси, те да му се омогући учешће на конференцији у Београду.

Поводом јучерашњег квара на мотору владиног авиона за вријеме док је њиме путовао за Ватикан предсједник Србије Томислав Николић, Вучић је рекао да се о куповини новог авиона за потребе државног руководства Србије не размишља јер за то нема новца.

"Не, у овом тренутку немамо ни право ни новац да купујемо авион, а ако хоћете и не дам паре", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Он је објаснио да ће о томе моћи да се размишља кад буду повећане плате у јавном сектору и пензије, истичући да би такав авион коштао око милијарду динара.

"Ми ту милијарду динара немамо, ако авион ради, ради, ако не ради, наћи ћемо неки други начин да путујемо", рекао је Вучић.