latinica  ћирилица
29/05/2015 |  11:26 | Аутор: СРНА

Опозиција за одржавање посебне сједнице НСРС

СДС, ПДП, НДП и СРС Републике Српске подржаће иницијативу Напредне Српске да на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске буде разматран случај "Снимак", договорено је на данашњем састанку руководства ових странака.
Састанак лидера СДС, ПДП, НДП, СРС РС и Напредне странке - Фото: СРНА
Састанак лидера СДС, ПДП, НДП, СРС РС и Напредне странкеФото: СРНА

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је да је договорено и да се крене у активности формирања нове скупштинске већине која ће довести до промјене Владе, као и подршке Мићи Мићићу као будућем мандатару.

Он је рекао да ће на гласању о смјени садашњег скупштинског руководства бити познато колико ко има сигурних посланика.

Предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио да ће формирање нове владе бити процес који ће трајати, те да ће изјашњавање о случају "Снимак" у парламенту бити тест за све посланике.

"Од тога не желимо да одустанемо, тражићемо расправу и видјети да ли је власт спремна да расправу о овоме доведе до краја", рекао је Иванић.

Лидер НДП-а Драган Чавић рекао је да ће НДП, СДС, ПДП и СРС Републике Српске у будућем периоду дјеловати као кохерентно политичко тијело које ће на неколико нивоа имати договорену политику, динамички прилагођену околностима с намјером да у догледном времену добију скупштинску већину.

Предсједник Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михајилица рекао је да Савез за промјене није до краја реализовао политичке циљеве постављене у кампањи, али да не одустају од промјена које су понудили грађанима.

Предсједник Странке социјалне сигурности српских бораца Ацо Прелић рекао је да ће ове странке својим активностима омогућити "бољу будућност за грађане и Републику Српску".

Лидер Напредне Српске Адам Шукало захвалио је на подршци да се затражи посебна сједница парламента на којој ће бити разматран случај "Снимак".

Упитан како ће Напредна Српска у наредном периоду дјеловати, Шукало је рекао да ће разговарати са коалиционим партнерима ДНС и СРС, односно лидерима странака Марком Павићем и Драганом Ђурђевићем, од којих је, како каже, добио подршку у вези са случајем "Снимак".

Он је додао да ће им понудити да се коалиција центра базира на политици која неће бити заснована на искључивој подршци СНСД-у и СП-у, те да ће на бази тога процјенити да ли постоји основа за будућу сарадњу.

На састанку је договорено да се позове власт у Републици Српској да договори са властима у Србији да Миле Радишић буде испоручен и да у Српској издржава казну затвора.