latinica  ћирилица
29/05/2015 |  14:12 | Аутор: СРНА

Фергусон: Што прије омогућити раст економије

Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон рекао је да се тренутно воде разговори између ЕУ и власти на нивоу ентитета и БиХ, као и са међународним финансијским институцијама о одређеном сету мјера које би што прије требало спровести да би се омогућио раст економије.
Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон - Фото: СРНА
Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард ФергусонФото: СРНА

На промоцији "Споразума за раст и запошљавање" у Фочи, коју је организовала Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ, Фергусон је објаснио да овај споразум предвиђа реформе у шест кључних подручја у којима треба дјеловати истовремено.

"Конкретно се мисли на рјешавање неједнакости у друштву, о реформама у социјалном систему, о питању корупције, али и о креирању позитивног пословног окружења које ће приватном сектору омогућити да створи нова радна мјеста. Ми се надамо да ће кроз реализацију ових мјера бити остварен напредак", закључио је Фергусон.

Локална власт, домаћи послодавци и незапослени данас су се у разговору са представницима међународних институција упознали о реформским мјерама које би требало провести у циљу економског раста и смањења незапослености.

Након дебате, у Фочи је одржан и мини сајам запошљавања, који се широм БиХ организује у циљу развијања културе тражења посла. На сајму је учествовало десетак послодаваца, те неколико невладиних организација са подручја Горњег Подриња.