latinica  ћирилица
29/05/2015 |  16:38 | Аутор: СРНА

Брчко: Прекинута сједница Владе

Ванредна сједница Владе Брчко дистрикта прекинута је данас јер се поједини чланови владе нису стигли упознати о материјалима и биће настављена почетком идуће седмице, потврдио је замјеник градоначелника Есед Кадрић.
Влада Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко дистриктаФото: РТРС

Предложени дневни ред предвиђао је да чланови Владе разматрају и усвоје Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за коришћење новчаних средстава са позиција грантова појединцима и непрофитним организацијама за ову годину, по јавном позиву Одјељења за привредни развој, спорт и културу, као и за стамбено збрињавање.

Према Кадрићевим ријечима, који је предсједавао сједницом, ако се узму у обзир обавезе појединих шефова одјељења, није било довољно времена за квалитетну припрему данашње сједнице.

"Имали смо довољно разумијевања да се остави још који дан за проучавање материјала како не бисмо дошли у позицију да се они који се нису припремили за сједницу осјећају можда превареним у одређеним одлукама, иако је све чисто", рекао је Кадрић новинарима.

Он је негирао да је прекид сједнице показатељ било какве кризе власти или међусобног неразумијевања чланова Владе.

"Сматрам да ћемо већ почетком идуће седмице усвојити те програме да можемо брзо реаговати и дозначити средства спортским клубовима, друштвима у области културе, те омогућити Одјељењу за расељена лица и избјеглице да крене у реализацију програма стамбеног збрињавања лица која се желе интегрисати у локалну заједницу", рекао је Кадрић.