latinica  ћирилица
29/05/2015 |  17:12 | Аутор: СРНА

Пребрза вожња на аутопуту Бањалука - Градишка

Око 60 одсто возача прекорачи брзину током кретања возилом на аутопуту Бањалука - Градишка, подаци су предузећа Аутопутеви РС.
Састанак - Фото: СРНА
СастанакФото: СРНА

Зато је данас на састанку представника Министарства саобраћаја и веза, МУП-а Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја те предузећа Путеви РС и Аутопутеви РС истакнут значај контроле брзине кретања возила на том аутопуту.

Разговарано је и о унапређењу базе података о саобраћајним незгодама, те начину и критеријумима за утврђивање приоритета и начину отклањања опасних мјеста на путевима у РС, саопштено је ресорног министарства.

Такође, упозорено је на чињеницу да је смањен број ванредних техничких прегледа возила у односу на исти период прошле године за 19,1 одсто.

Изражена је забринутост јер поједине станице техничког прегледа одбијају сарадњу са припадницима МУП-а, као и чињеницом да велики број возача одбија ванредни технички преглед.

Из Министарства саобраћаја и веза затражили су од МУП-а податке о станицама које, на било који начин, одбијају да раде ванредну контролу техничких прегледа возила, како би се против њих предузеле мјере.