latinica  ћирилица
29/05/2015 |  17:53 | Аутор: СРНА

Брчко: Српски званичници осуђују хапшење Ристанића

Представници српских странака у власти Брчко дистрикта најоштрије осуђују акцију Агенције за истраге и заштиту БиХ у којој је, према налогу Тужилаштва БиХ, ухапшен бивши предсједник Српске општине Брчко Ђорђе Ристанић и извршен претрес на више локација у овом граду.
Тужилаштво БиХ - Фото: архив
Тужилаштво БиХФото: архив

Српски званичници у локалној власти сматрају да јучерашња акција Сипе представља још један у низу доказа пристрасности Тужилаштва БиХ, које је овим дало и властити допринос својеврсној антисрпској хистерији која је ових дана на сцени у дистрикту Брчко.

- Иако нисмо присталице теорије завјере, досадашњи однос према српским жртвама у протеклом рату - од Бодеришта, Добровољачке улице, Тузланске колоне, па све до Крајине, као и потпуно ингорисање улоге Ганића, Изетбеговића, Орића, Дудаковића и сличних у таквим злочинима не оставља нам ни најмање простора за другачији закључак - наводи се у реаговању српских локалних званичника у Брчком.

Они истичу да остаје снажан утисак да је циљ ове, али и других акција Тужилаштва БиХ заправо потпуно прекрајање историје на овим просторима.

- Од надлежног суда очекујемо да покаже већи степен одговорности и професионализма, и Ристанића пусти да се брани са слободе - наводи се у саопштењу.