latinica  ћирилица
29/05/2015 |  18:46 | Аутор: СРНА

Цвијановић: СНСД ће изњедрити успјешне лидере и политичаре

Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић изразила је увјерење да ће политичка школа нових лидера СНСД-а изњедрити успјешне лидере и политичаре који ће показати капацитет и интересовање за политике Републике Српске.
Јахорина: Жељка Цвијановић и Милорад Додик  (Фото:Срна) -
Јахорина: Жељка Цвијановић и Милорад Додик (Фото:Срна)

"Битно је да ове генерације које су се опредијелиле да буду политичари знају шта се пред њима налази, да је политика озбиљна ствар и да не могу да се праве грешке", изјавила је Цвијановићева Срни након обраћања полазницима школе нових лидера СНСД-а на Јахорини.

Изразивши задовољство што се данас обратила полазницима ове политичке школе, Цвијановићева је рекла да су она и предсједник СНСД-а Милорад Додик имали прилику да са младим људима на Јахорини подијеле искуства о појединим преговорима о разним темама као што су реформа Устава и полиције како би они најбоље схватили тежину задатка - бити политичар.

"Желимо младим генерацијама да пренесемо да свима нама предстоји примарни политички задатак, а он се зове Република Српска. Све друго су само помоћна средства и механизми да остваримо тај циљ - трајна, стабилна, вјечна Српска за коју су положени животи", истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да ниједна политичка генерација у Републици Српској неће бити поштеђена изазова, па тако ни ова коју СНСД настоји да одњегује.

Школу нових лидера СНСД-а похађају 32 полазника из цијеле Републике Српске и ријеч је о младима до 25 година. Ово је напредни курс који омогућава стицање теоретских и практичних знања о низу тема, попут организовања и вођења кампање и комуницирања са бирачима.

Додик: Без Српске нема будућности за српски народ

Без Републике Српске нема могућности да српски народ као свој на своме живи на овим просторима, поручио је данас предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Додик је истакао да Република Српска располаже озбиљним ресурсима, али да је "углављена у организацију која не дозвољава њихову ефикасну употребу".

"Та организација у којој смо углављени је БиХ. БиХ је таква да представља сталну опасност, пријетњу и сметњу за реализацију наших програма", рекао је Додик.

Обраћајући се полазницима школе нових лидера СНСД-а на Јахорини, Додик је рекао да је покушавао да гради одређене ствари на нивоу БиХ, увјерен да може доћи до заједничког договора о 10 питања која нису спорна.

"Брзо сам схватио да тај сарајевски политички круг жели доминацију и изградњу БиХ као земље за њих која би у суштини била централистички организована", нагласио је Додик.

Он сматра да у данашње вријеме у политици има превише "галаме" и примитивизма.

"Проћи ће оне политике које су издигнуте изнад тога и које имају препознатљиву динамику и кретање, као и они који имају чврсте ставове", поручио је Додик.