latinica  ћирилица
29/05/2015 |  21:29 | Аутор: Б92

Мустафа: Одлагање расправе по препоруци Федерике Могерини

Премијер самопроглашеног Косова Иса Мустафа изјавио је да је одлагање расправе и гласање у парламенту о приједлогу амандмана на Устав КиМ дошло на препоруку Федерике Могерини.
Иса Мустафа - Фото: AFP
Иса МустафаФото: AFP

Мустафа је навео да закони треба да буду преведени и да одузимају доста времена, и додао да је о томе директно разговарао са високом представницом Европске уније за спољну политику и безбједност Федериком Могерини.

- Да, јутрос сам разговарао с високом представницом ЕУ. Она није имала неки захтјев, али смо се сложили да правда не може да се оствари под било каквим условом, већ има принципа које треба поштовати - рекао је Мустафа, а преносе приштински медији.

Он је одбацио као неистините констатације да владајућа коалиција има проблема с бројем гласова потребним за усвајање амадмана и закона о Специјалном суду и најавио да ће сљедеће недјеље о томе разговарати са шефовима посланичких група у Скупштини Косова.

Он се такође пожалио да је приједлог закона имао грешака у преводу и да их треба исправити.

Скупштина Косова је на данашњој сједници на захтјев посланичке групе Демократске партије Косова са 78 за и два уздржана гласа одлучила да се за данас заказана сједница на којој је требало да се размотри уставни амандман који би омогућио отварања процеса формирања Специјалног суда за злочине бивше Ослободилачке војске Косова, одложи.