latinica  ћирилица
29/05/2015 |  22:40 | Аутор: РТРС

Сјајни резултати младих тенисера из Српске

Млади тенисери из Републике Српске остварили су сјајне резултете на ЕТА турнирима у Мостару и у мађасрком граду Печују, у категорији до 14 година.
Милица Бојић (ФОТО: Facebook) -
Милица Бојић (ФОТО: Facebook)

Члан Тениског клуба "Добој" Лука Ђурђевић пласирао се у полуфинале турнира у Мостару побједом над Луком Пуљићем из Сарајева са 6:1, 6:2. За пролаз у финале Лука ће играти са Стипаном Маџаром из Хрватске.

У конкуренцији јуниорки, наступ у полуфиналу избориле су чланице Тениског клуба "Бања Лука", Катарина Тривић и Милица Бојић. Тривићева је у четвртфинлу била боља од Рускиње Меги Кмиадашвили са 6:2, 6:3, а у полуфиналу је очекује прва носитељица Ања Драшковић из Црне Горе. Бојићева је полуфинале изборила побједом над играчицом ТК "Борац" Андријаном Драгић са 6:1, 6:2, а препрека до финала биће јој руска тенисерка Викторија Бурудулина.

Додајмо и то да је пар Бојићева у пару са Драшковићевом славила у конкуренцији парова побједом над црногорском комбинацијом Цвијетић/ Хот са 6:1, 6:1.

На турниру у Мађарској, полуфинале је изборио члан ТК "Бања Лука" Немања Малешевић побједом над Русом Остапом Коваленком са 3:6, 6:4, 6:4. Немању у полуфиналу очекује дуел са Србијанцем Немањом Субановићем.