latinica  ћирилица
01/07/2015 |  09:06 | Аутор: Вечерње новости

Новак: Ја сам луд и емотиван, Ана: Не бих да причам о Бастијану

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је у уторак, када је имао слободан дан на Вимблдону, учествовао у шаљивој анкети организатора, који су тражили кандидата за посао "шампиона Вимблдона" па су интервјуисали све бивше прваке, попут Федерера, Квитове и других питајући их зашто баш они заслужују то мјесто.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

С медијима се дружила и најбоља српска тенисерка Ана Ивановић.

А тога дана широм Вимблдона раширили су се кишобрани, али не због кише и облака, већ зато што је температура скочила на 30 и више степени, што је шокирало Енглезе који нису на то навикли.

Бројни навијачи су се, зато, тискали у редовима да пронађу освјежење у пимсу, шампањцу или сладоледима, а међу њима су се пробијали и играчи који су имали слободан дан.

Једни су ишли са тренинга, други су гледали мечеве, док су трећи одрађивали обавезе према медијима. Међу њима су били и Новак Ђоковић и Ана Ивановић.

"Основни квалитет ми је агилност, а то значи да могу да стигнем свуда и вратим сваку лоптицу. Ако ми дате овај 'посао', понудићу вам нешто што нико до сада није, али нека то остане изнеђење. Мислим да би требало баш мени да га дате јер ћу направити најбоље од тога", одговарао је таксативно Новак и смијао се, а себе је представио као "професионалног тенисера и свјетског путника".

Ђоковић је рекао да му је слабост то што касни па би његов послодавац морао да покаже стрпљење, да стресне ситуације рјешава дисањем, да није сигуран колико га људи прати преко Тwиттера, али да мисли да је то 4,3 милиона.

"Себе да опишем у три речи? Емотиван, искрен и луд".

Федерер је слично одговарао, као слабост је истакао да је стар, о себи мисли да је духовит, забаван и пријатан човјек, а желио би "посао" шампиона Вимблдона како би узео још један пехар у Лондону.

Неколико стотина метара даље, на тераси ББЦ-ја, са погледом на терене "Ол Ингланд клаба", седјела је Ана Ивановић и ћаскала о тенису.

"Знате да не волим да причам о приватном животу па бих тако и да остане", рекла је тенисерка када су је Енглези упитали за Бастијана Швајнштајгера и његову подршку са трибина.

Признала је Ана да се доста промијенила од 2008, када је била шампионка Ролан Гароса.

"Била сам стидљива, имала сам 20 година. Сав притисак је био на мени и нисам се најбоље снашла. Желела сам да побегнем од свега, да будем анонимна, да играм тенис из забаве и да нису сви погледи уперени ка мени. Али, сада сам другачија особа, зрелија, старија и све то далеко боље прихватам".

Причала је Ивановићева да воли врућину и топло вријеме, да јој не смета што је тако сад на Вимблдону и да јој је цијели дан испуњен бројним активностима, чак и када не игра мечеве.

"Лјуди не разумеју шта се дешава пре и после наших мечева. Имамо опоравак, обавезе, по цео дан нам је исцртан распоредима. Нашла сам времена и мало да одспавам током слободног дана, одрадила сам и тренинг. Биће прилике и за шопинг и обилазак, али тек кад се заврши турнир. Волим овај град, мој брат је овде студирао па сам долазила у Лондон више пута", закључује Ана, пишу "Вечерње новости".