latinica  ћирилица
02/07/2015 |  18:45 | Аутор: СРНА

Иванић: Злоупотреба институције Представничког дома

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је писмо 25 посланика Представничког дома ПС БиХ генералном секретару УН Бан Ки Муну у коме подржавају британски приједлог резолуције о Сребреници злоупотреба институције Представничког дома.
Младен Иванић - Фото: ТАНЈУГ
Младен ИванићФото: ТАНЈУГ

- Могли су рећи да нешто шаљу у своје име, а не у име Представничког дома. То је показатељ колико једна група људи свој поглед идентификује са БиХ, што је потпуно неприхватљиво - рекао је Иванић.

Навео је да ће овакво писање само бити додатни аргумент ставу који је раније изрекао - да скоро половина становника БиХ не подржава ту резолуцију.

- Када погледате потписе види се да сам у свом писму амбасадорима чланица Савјета безбједности УН у вези с резолуцијом био у праву када сам рекао да близу половине становника БиХ не подржава резолуцију. Од 42 посланика, овдје имате потписе њих 25, док 17 није ту, од којих је велики број из Републике Српске - истакао је Иванић.

Према његовим ријечима, са друге стране види се невјероватна ароганција ових посланика који потписују закључке и говоре о Представничком дому, иако то не важи за овај дом јер није било никакве већине за доношење закључака.