latinica  ћирилица
02/07/2015 |  20:01 | Аутор: СРНА

Бањалука- Самохраним родитељима 10.000 КМ

Удружење самохраних родитеља "Понос" подијелило је у Бањалуци својим члановима хуманитарну донацију од 10.000 КМ, коју је обезбиједио предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Бањалука - хуманост - Фото: СРНА
Бањалука - хуманостФото: СРНА

 - Захваљујући овој донацији, око 200 самохраних родитеља ће добити бон у износу од 50 КМ који ће моћи искористити за набавку производа у трговинама Мој маркет - рекла је Слободанка Кајевић из Удружења самохраних родитеља.

Она је изразила захвалност предсједнику Српске, јер је имао разумијевања за чланове овог удружења, и истакла, да ће ова помоћ, иако је једнократна, пуно значити удружењу да се настави борити са свакодневним потешкоћама.

- Трудимо се да трајно ријешимо проблем незапослености, малих прихода и дискриманиције са којима се засигурно сусрећу и друга удружења, али у нашем случају то буде још израженије - истакла је Кајевићева.

Удружење још нема ту снагу да помогне самохраним родитељима у рјешавању егзистенцијалних проблема, али је засигурно значајно као мјесто које ће, како је Кајевићева навела, пружити подршку и разговор самохраним родитељима.

Хуманитарни бон је добио и Дарко Вујиновић, самохрани родитељ шестогодишње дјевојчице ометене у развоју. Он каже да је ситуација тешка, нарочито за очеве који се сами брину о дјеци, али да оваква помоћ пуно значи у наставку борбе са проблемима.

Јадранка Векић, мајка која се сама брине о три дјевојчице, навела је да јој ова помоћ значи јер је незапослена, а не прима ни алиментацију.

- Одрекла сам се алиментације, јер сам била жртва насиља у породици. У удружењу самохраних родитеља сам тек од 2014. године и много сам информација и савјета ту пронашла - истакла је Векићева.

Представници Удружења искористили су прилику да у Културном центру "Арие Ливне" у Бањалуци додјелом захвалница истакну значај сарадње и са другим донаторима који су у претходном периоду имали разумијевања за потребе њихових чланова.