latinica  ћирилица
03/07/2015 |  07:21 | Аутор: Б92

Надал: Добар сам губитник, увијек прихватам пораз

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да је разочаран поразом већ у другом колу Вимблдона, али да има двије титуле на лондонској трави које то надокнађују.
Рафаел Надал - Фото: CNN
Рафаел НадалФото: CNN

Двоструки шампион Вимблдона је четврту годину заредом елиминисан у првој недјељи на трећем Гренд слему сезоне и то од играча који је испод 100. мјeста на АТП листи, пошто је изгубио од Нијемца Дастина Брауна са 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

"Био сам спреман да се такмичим и изгубио сам. Очигледно је да је ово лош тренутак за мене, али морам да наставим даље, да радим вриједније него до сада и покушам да промијеним динамику. Добар сам губитник, увијек прихватам пораз. Нисам срећан, али прихватам да нисам довољно добар", нагласио је Надал.

Тренутно десети тенисер свијета истакао је да није сигуран да ли ће се икада вратити на ниво на којем је био када је владао свјетским тенисом.

"Ако не успијем да се вратим на тај ниво, није страшно. Играо сам у пет финала овдије, два пута сам освојио трофеј, није ни то лоше", рекао је Шпанац.

Надал је потом поново нагласио да у потпуности прихвата пораз јер је Браун био бољи.

"Све то је спорт. И добри, и лоши тренуци. Данас је био лош дан за мене и ја то прихватам да бих могао да наставим даље. Он није имао шта да изгуби, ја никако нисам могао да нађем свој ритам, нисам имао три ударца у једном поену заредом. Мој противник, ја и комбинација свега је довела до пораза", истакао је Надал, који је додао и да је урадио све што је било потребно да би се спремио за Вимблдон.

Брауна у наредном колу очекује дуел са Виктором Троицким, који је у четири сета елиминисао домаћег тенисера Аљажа Беденеа.