latinica  ћирилица
03/07/2015 |  07:22 | Аутор: Б92

Божовић: Нису ми јасни звиждуци

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је рано добијени црвени картон Сава Павићевића одредио ток прве утакмице са Кајратом.
Миодраг Божовић - Фото: Novosti.rs
Миодраг БожовићФото: Novosti.rs

"Црвено-бијели" су на свом терену поражени са 2:0 у првом мечу првог кола квалификације за Лигу Европе, а реванш се игра наредног четвртка у Алматију.

Поред коментара о црвеном картону, Божовић је истакао да је задовољан залагањем својих играча.

"Црвени картон је одредио ток утакмице. Врло је тешко рећи шта би било када би било да смо били бројчано једнаки. Кајрат је заслужено побиједио. Ми смо реално избјегли убједљивији пораз одбранама Предрага Рајковића у другом полувремену", рекао је Божовић.

Божовић је истакао да сви треба да буду свесни да је његов тим против Кајрата одиграо први пут заједно.

"Неки играчи су одиграли прве минуте у 'црвено-бијелом дресу'. Такође, тим није у потпуности спреман, неки су били за 70 минута, а неки чак и мање. Додајте на то да смо од почетка имали играча мање и да нам је додатно било тешко", нагласио је Божовић.

Тренер Звезде је рекао да би у овом тренутку побједа била изненађење, али да то није разлог за звиждуке који су упућени његовим играчима.

"Побједа над Кајратом би била изненађење... Можда не на 'Маракани', овдје можемо и јаче екипе да побиједимо, али у укупном резултату свакако. Овај тим има будућност и много добрих играча. Нису ми јасни звиждуци са западне трибине. Момцима свака част, врло сам задовољан игром и залагањем и борбом за црвено-бијели дрес", нагласио је Божовић, који није желио да коментарише суђење на утакмици.

Тренер Кајрата Владимир Вајс истакао је да је за њега велико изненађење то што је његова екипа побиједила у Београду Црвену звезду са 2:0.

"На резултат је утицао рано добијени црвени картон њиховог играча, али да ми је неко рекао да ћемо побиједити са 2:0, мислио бих да је тај луд. Ово је добар резултат за нас, иако смо пропустили неколико добрих прилика. Послије овог меча ништа није ријешено, шансе су и даље 50-50", нагласио је Вајс.