latinica  ћирилица
03/07/2015 |  08:19 | Аутор: СРНА

Почело "Которварошко културно љето"

Представом "Дружење са глумцем", у извођењу глумице Народног позоришта Републике Српске Раденке Шеве, у биоскопској дворани у Котор Вароши и званично је почела прва позоришна смотра аматерских позоришта "КВАРТ 2015", као и манифестација "Которварошко културно љето".
К.Варош: "Културно љето" - Фото: СРНА
К.Варош: "Културно љето"Фото: СРНА

У оквиру колажног програма Шева је синоћ описала живот глумца на сцени и приватно, односно лоше и добре стране ове професије.

Иако иза себе има велики број веома успјешних и запажених позоришних улога, ТВ драма, дјечијих радио и ТВ емисија, ова умјетница се радује новим изазовима.

- Одушевљена сам реновираним објектом кино сале у Котор Варошу, као и одзивом публике, којој сам настојала приближити све врлине и мане глумачке професије - истакла је Шева и нагласила да очекује наставак сарадње са которварошким аматерским драмским позориштем.

Глумци аматери овог позоришта Марина Ђукић-Нарић и Владан Ђурђевић били су гости изненађења, а представили су се са кратким исјечком из Чеховљевог комада "Просидба".

Организатор "Которварошког културног љета" је Јавна установа Центар за културу, спорт и информисање.

Вечерас је на репертоару представа "Ромео и Јулија", драмске групе Основне школе "Петар Петровић Његош" из Масловара, а смотру ће сутра затворити представа "Анђела", Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" из Теслића.