latinica  ћирилица
09/07/2015 |  08:55 | Аутор: РТРС

Гаске: Важно је да мислим да могу да побиједим Ђоковића

Француски тенисер Ришар Гаске рекао је да мора да мисли да може да савлаада Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона да би имао шансу да то и уради.
Ришар Гаске - Фото: AFP
Ришар ГаскеФото: AFP

Тренутно 20. играч свијета приредио је у четвртфиналу велико изненађење побједом над Швајцарцем Станом Вавринком са 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

"Желим да уживам, да покушам да одиграм боље него у Паризу. Важно је за мене да мислим да могу да побиједим, то је најважније. Морам да изађем на терен и мислим да могу да побиједим, то ми је потребно на менталном плану да бих могао да побиједим", нагласио је Гаске.

Полуфинале трећег Гренд слем турнира сезоне између Ђоковића и Гаскеа игра се у петак.

"Морам да одиграм добро, да покушам да будем агресиван. Играли смо у Паризу, и тада сам покушавао да контролишем игру. Наравно, он је одиграо много боље од мене, а ја нисам ни освојио много гемова у том дуелу. Не сјећам се резултата, али је то био тежак пораз", рекао је Гаске, а пренио Б92.

Ђоковић тренутно води са 11-1 у побједама портив Гаскеа. Француз је свој једини тријумф над Ђоковићем остварио 2007. године, на Мастерс купу у Шангају.

Гаске ће се сутра борити за своје треће Гренд слем финале у каријери. Прије двије године изгубио од Надала у полуфиналу УС опена, док је 2007. у истој рунди на Вимлдону поражен од Федерера.

С друге стране, Ђоковић ће играти за своје шесто узастпоно финале неког ГС турнира, 28. у каријери.