latinica  ћирилица
09/07/2015 |  10:56 | Аутор: РТРС

Може ли Марија стати на крај доминацији Серене?

Полуфинали дуел Вимблдона у конкуренцији дама, доноси нам тениски класик.

За финале најпрестижнијег турнира на свијету бориће се најбоља тенисерка свијета Серена Вилијамс и Рускиња Марија Шарапова.

Дуел двије играчице игра се након меча између Гарбине Мугурузе и Агнешке Радвањске, који почиње у 14 часова.

Иако тренутно води са 17-2 у побједама против Шарапове и у својим витринама има трофеје са овододишњих издања Аустралиајан опена и Ролан Гароса, тениски стручњаци сматрају да једино Рускиња у овом тренутку може да прекине доминацију свјетског броја 1.

Американка је актуелна шампионка и УС Опена и евентуалном побједом на Вимблдону би била побједница сва четири Гренд слем турнира, што ником није пошло за руком још од 1988. и Штефи Граф.

Млађа од сестара Вилијамс игра у сјајној серији, забиљежила је 26 побједа у низу на Гренд слем турнирима, а Лондону јуриша на своју 21. ГС титулу, шесту на теренима "Ол Ингланд клаба".

С друге стране, Шарапова у својим витринама има пет Гренд слем трофеја, а једино је на Ролан Гаросу славила два пута.

Четврта играчица свијета до данашњег полуфинала изгубила је један сет на Вимблдону, у четвртфиналу од Американке Коко Вандевеге, те са великом жељом да слави против најбоље на свијету дочекује днашњи дуел.

"Нисам имала много успјеха против ње. Вољела бих да то промијеним", рекла је Шарапова.

Серена је нешто теже остваривала побједе на овогодишњем издању трећег Гренд слем турнира сезоне, изгубила је сет у трећем колу од Британке Хедер Вотсон, док је меч четвртфинала против Азаренке преокренула након 1:0 за Бјелосрускињу и на крају успјела изборити полуфинале.

Посљедњи пут Марија и Серена састале су се у финалу овогодишњег Аустралијан опена, када је славила Американка са 3:0 у сетовима.

Тениски класик Сеерна Вилиамс - Марија Шарапова на програму је око 15.30, уз пренос на нашој телевизији.