latinica  ћирилица
10/07/2015 |  13:30 | Аутор: Б92

Серена: Није ми поребно да освојим још један Вимблдон

Најбоља тенисерка свијета Серена Вилијамс рекла је да је освојила много Гренд слем титула и да јој нова није потребна, иако не би била срећна ако би остала без трофеја на Вимблдону.
Серена Вилијамс - Фото: Getty Images
Серена ВилијамсФото: Getty Images

Млађа од сестара Вилијамс бориће се у Лондону за свој шести трофеј, а противница јој је Габрине Мугуруза из Шпаније.

Американка истиче да се сада само забавља на терену, јер јој игање тениса није толико стресно као раније.

"Освојила сам много Гренд слем титула. У таквој сам позицији да ми није потребно да освојим још један Вимблдон. Могла бих да изгубим у суботу. Наравно, не бих била срећна. Не треба ми још један Вимблдон, као ни УС Опен, није ми потребна више ниједна титула. Сваки пут кад изађем на терен за тренинг, или меч, то више гледам као време за забаву, јер више није стресно као што је било. Када сам имала 18 година било ми је много стресније, било је забавно, али сам веома била под стресом."

Вилијамсова има 20 Гренд слем титула, а уколико освоји овогодишњи Вимблдон, биће шампионка сва четири највећа турнира истовремено.

Вилијамс и Мугуруза су се до сада састаје три пута, Американка је два пута побиједила на Аустралијан Опену, док је играчица из Шпаније славила на прошлогодишњем Ролан Гаросу, тако да ће им ово финале бити први сусрет на травнатој подлози.

"Тај пораз је био поучан. Постоје порази послије којих сте љути, а из неких се много научи. Из тог пораза мислим да сам највише научила. Послије тог меча била сам много боља, могла сам много да напредујем, радила сам на неким стварима. То је било искуство које ми је помогло да кажем, ОК, Серена, желиш да будеш најбоља, мораш да урадиш важне ствари како би напредовала", рекла је Серена Вилијамс.