latinica  ћирилица
02/08/2015 |  13:25 | Аутор: СРНА

Шамац: Годишњи концерт КУД "Посавина"

У спортској дворани у Црквини одржан је годишњи концерт Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Посавина" из овог мјеста који је организован је као завршна активност пројекта "Социјална укљученост руралног становништва кроз музику, игру и плес".
Шамац -Годишњи концерт "Посавина" - Фото: СРНА
Шамац -Годишњи концерт "Посавина"Фото: СРНА

Предсједник КУД "Посавина" из Црквине Драгица Маринковић каже да су у оквиру овог пројекта у протеклих шест мјесеци одржане едукативне радионице за одрасле и дјецу, основана музичка секција, ангажовани професори гитаре, хармонике и клавира, купљен клавир и друго.

Она је истакла да синоћњи концерт представља завршни дио пројекта који су поклонили својој мјесној заједници и општини.

Поред чланова КУД "Посавина" на концерту су учестовали КУД-ови "Шамац", "Савка Мачак" из Скугрића у општини Модрича, "Милошевац", Плесна група "Принцес" Шамац и Удружење жена из Баткуше, које је направило изложбу својих радова.

Пројекат "Социјална укљученост руралног становништва кроз музику, игру и плес" реализује се у склопу УНДП-овог пројекта "Јачање локалне демократије - ЛОД четири".

Пројекат финансира Европска унија из средстава ИПА у износу од два милиона евра, од којих је 18.977 КМ издвојено за КУД "Посавина" из Црквине. Подршку овој манифестацији пружила је и општина Шамац.