latinica  ћирилица
02/08/2015 |  16:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Фрљић: Покренут медијски линч, није контра-Олуја

Редитељ Оливер Фрљиц саопштио је да је лист "Слободна Далмација" покренула медијски линч и да је нетачан наслов из тог листа да он у Ријеци организује скуп контра-Олуја.
Оливер Фрљић - Фото: nezavisne novine
Оливер ФрљићФото: nezavisne novine

Оливер Фрљић упутио је предсједнику Хрватског новинарског друштва Саши Лековићу отворено писмо, молећи га да се јавно изјасни о, како каже, еклатантном примеру кршења новинарске етике, пренио је Радио Ријека.

Фрљић је у писму навео да је сплитски лист покренуо медијски линч против организатора и учесника скупа који је најављен за 5. август.

"Петог августа ће у ријечком ХНК пет жена различитих националности испричати своје ратне приче. Ријеч је о покушају да се о рату говори, не из позиције националне припадности, већ из позиције жене. Цио скуп је замишљен као афирмација културе мира. Кроз њега би требало дати простор оним искуствима која иначе нису присутна у јавном простору", истиче редитељ.

Већина је портала пренела само наслов "Слободне Далмације" - "У Ријеци спремају контра Олују", градећи на њему даље интерпретације и производећи притом масовну хистерију, пише Оливер Фрљић.

Он је истакао да је, иако је добила све информације, а новинар Давор Криле тачно их интерпретирао у написаном тексту, "Слободна Далмација" одлучила да наведени текст опреми на начин да се против организатора и учесника скупа покрене медијски линч.