latinica  ћирилица
02/08/2015 |  18:59 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Не бјежимо од улоге фаворита

Кошаркашка репрезентација Србије у јеку је припрема за Европско првенство.
Александар Ђорђевић са играчима - Фото: blic.rs
Александар Ђорђевић са играчимаФото: blic.rs

Након базичних припрема на Крањској Гори, српски кошаркаши веечрас имају прву провјеру против селекције Мађарске.

Селектор Александар Ђорђевић изјавио је да је изузетно задовољан залагањем играча на припремама.

"За мене је то добра ствар, као човјека који тежи да се из тренинга дође до игре и спреме. Штета што су затворени тренинзи, па се не види са коликом жељом раде ови момци", навео је Ђорђевић.

"Индивидуални квалитети су се подигли после прошле сезоне, играчи су носиоци у својим екипама, за разлику од прошле године. Они су се искристалисали и то је долазна снага и додатни мотив", додао је селектор Србије.

Селекција Србије има проблема са неколико повијређених играча, али је Ђорђевић истакао да је сигуран да ће све то бити санирано до почетка Еуробаскета.

Селектор српских кошаркаша је рекао и да очекује да се Бобан Марјановић прикључи екипи у уторак из САД, гдје је хитно позван на ванредне прегледе стопала.

На питање новинара да ли је сигуран да ће Марјановић доћи, Ђорђевић је рекао: "Није моје да причам о томе у овом тренутку, то су ствари које штете нашој концентрацији. Наше је да се бавимо кошарком и концентришемо на игру, а шта ће се десити с њим, о том потом. На путовању од 20 сати отекну ноге и Усеину Болту, а не човејку који је висок 2,22 метра. Постоје оне чарапе за проширене вене, шта знам...", рекао је Ђорђевић.

"Све је јасно, и нама и њему, прегледали смо га и знамо о чему се ради, али против силе је јако тешко играти", изјавио је Ђорђевић.

Он је похвалио центра Огњена Кузмића и рекао да у случају изостанка Марјановића неће позвати новог играча у тим, већ ће на такмичење повести неке од играча који су на припремама.

Ђорђевић је поновио да његова репрезентација не бјежи од улоге фаворита на предстојећем Европском шампионату, али је истакао да има још конкурената за златну медаљу.

"Не бјежимо од улоге фаворита, али по мени има осам јаких фаворита. Све екипе имају за циљ одлазак на Олимпијске игре, што је и мој циљ у овом двогодишњем раду, јер нас финале директно води у Рио. Трудићемо се свим силама да дођемо до тог резултата", рекао је Ђорђевић.

Он је навео да ће 12 играча за Европско првенство одредити након посљедње припремне утакмице.

Србија ће на првенству Европе које почиње 5. септембра играти у Б групи са Шпанијом, Турском, Италијом, Исландом и Њемачком. 

Предстојећи шампионат Европе први пут ће се играти у четири земље - Њемачкој, Француској, Хрватској и Летонији.