latinica  ћирилица
02/08/2015 |  19:07 | Аутор: Б92

Марјановићу дрес са бројем 40 у Спарсима

Српски кошаркаш Бобан Марјановић носиће дрес са бројем 40 у наредној сезони у којој ће играти за Сан Антонио Спарсе.

Некадашњи центар Црвене звезде током каријере увијек носио број 13, али је у редовима Тексашана то немогуће, пошто је клуб из Сан Антонија повукао тај број у част Џејмса Силаса, који је бранио боје Спарса од 1972. до 1981. године.

Марјановић је у суботу посјетио халу у којој ће играти наредне сезоне заједно са Тимом Данканом, Тонијем Паркером и Мануом Ђинобилијем и сигурно је био одушевљен када је видео да су Спарси већ спремили његово мјесто у свлачионици.

"Мој дом за наредну сезону. Остварен сан", написао је Марјановић на друштвеној мрежи Инстаграм.

 

My home for the next season. Dreams come true! #gospursgo

A photo posted by Boban Marjanovic (@bobimarjanovic13) on Aug 2, 2015 at 4:20am PDT

Марјановић посљедњих дана борави у Сједињеним Државама на прегледима, послије којих ће бити познато да ли ће моћи да се врати на припреме репрезентације пред Европско првенство.

Доскорашњи центар Црвене звезде је морао да оде на додатне прегледе пошто је помоћни тренер Црвене звезде Велибор Радовић недавно изјавио да је финалну серију Суперлиге са Партизаном одиграо са преломом у стопалу. Прегледи које је обавио у Лос Анђелесу показали су да нема прелома, али да има оток, а коначна одлука по питању Шампионата "Старог континента" биће донијета у уторак.