latinica  ћирилица
02/08/2015 |  21:22 | Аутор: Б92

Руни послије 11 година у дресу Евертона

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Вејн Руни обукао је дрес свог бившег клуба Евертона послије 11 година на опроштајној утакмици Данкана Фергусона.
Вејн Руни у дресу Евертона - Фото: Getty Images
Вејн Руни у дресу ЕвертонаФото: Getty Images

Руни је поникао у клубу из Ливерпула, за који је играо до 2004. године, када је на огорчење навијача тима са “Гудисон парка“ прешао у редове "Црвених ђавола".

Међутим, када га је Фергусон позвао, енглески фудбалер није могао да га одбије и радо се одазвао позиву.

Руни је ушао у игру 15 минута прије краја утакмице између Евертона и Вилареала, на којој се Фергусон опростио. Фергусон, који је био у центру пажње, одиграо је само неколико минута и са терена је испраћен овацијама, али није успио да спречи пораз свог тима са 2:1.

Фергусон је десет година бранио боје Евертона и у том периоду је одиграо 230 утакмица и постигао 72 голова. Од недавно је у стручном штабу Евертона, као помоћник Роберта Мартинеса.

“Када сам био клинац, Данкан Фергусон ми је био херој. Он је био моја инспирација, а када сам ушао у први тим, помогао ми је и пазио ме. Не могу да замислим бољи начин да му се захвалим него да се појавим и одиграм неколико минута на његовој опроштајној утакмици“, истакао је Руни.

Руни је, иначе, посљедњих десетак година на “Гудисону“ био дочекиван као непријатељ, али је у недјељу био другачији случај, јер је за једно поподне дрес Јунајтеда ипак замијенио Евертоновим.