latinica  ћирилица
02/08/2015 |  21:27 | Аутор: Б92

Кошаркаши Србији убједљиви против Мађара на премијери припрема

Српски кошаркаши побиједили су Мађарску са 81:61 у првој утакмици у оквиру припрема за Европско првенство, која је одиграна у Крањској Гори.

Тим Србије није био комплетан у дуелу са Мађарима, пошто је Александар Ђорђевић на клупи оставио Драгана Милосављевић, Милоша Теодосића, Зорана Ерцега и Немању Бјелицу.

Упркос томе, репрезентација Србије је одиграла веома добро и сигурно, на тренутке и атрактивно и сасвим заслужено уписала убједљиву победу у првој утакмици.

Најбољи у тријумфу над Мађарском био је Немања Недовић са 14 поена, Никола Милутинов је додао десет поена, а Лука Митровић девет. Истакли су се још и Огњен Кузмић са седам поена, односно Никола Калинић са шест.

Српски кошаркаши ће до четвртка остати у Крањској Гори, а потом путују у Француску, гдје их наредног викенда очекују дуели са селекцијом домаћина и Русијом.

Репрезентација Србије ће на Европском првенству, које је на програму од 5. до 20. септембра, играти у групи Б у Берлину са селекцијама Шпаније, Турске, Италије, Њемачке и Исланда.