latinica  ћирилица
12/08/2015 |  14:22 | Аутор: СРНА

Ципрас: Споразум ће окончати економску неизвјесност

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је данас да ће договор са међународним кредиторима о исплати више десетина милијарди евра помоћи његовој земљи окончати економску неизвјесност у земљи иако појединци покушавају да опструишу договор.
Алексис Ципрас (photo: www.rte.ie) - Фото: Screenshot
Алексис Ципрас (photo: www.rte.ie)Фото: Screenshot

"Упркос препрекама које неки покушавају да поставе на наш пут, ја сам оптимиста да ћемо доћи до споразума и подршке у виду зајма од европског механизма, што ће окончати економску неизвјесност", рекао је Ципрас у обраћању у Министарству за инфраструктуру.

Ово је био његов први јавни коментар од када су кредитори и Атина јуче постигли договор о новом пакету помоћи вриједном 85 милијарди евра.

Ципрас је рекао да ће његова влада водити борбу против утаје пореза и корупције и додао да је дјелимично одговоран за кризу у којој се земља нашла.

Грчка ће убрзо кренути у приватизацију лука, регионалних аеродрома и електропривреде у складу са меморандумом о разумијевању који је Атина договорила са својим међународним кредиторима, наводи се у документу који је Ројтерс добио на увид.