latinica  ћирилица
31/08/2015 |  12:28 | Аутор: СРНА

Почела кампања "Возачи, опрез"

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић је, уочи почетка нове школске године, озваничио почетак кампање под називом "Возачи опрез" на подручју града.
Кампања "Возачи, опрез" (архив) - Фото: СРНА
Кампања "Возачи, опрез" (архив)Фото: СРНА

"Желимо да нашим возачима скренемо пажњу да сутра почиње школска година и да су наши малишани сигурно најугроженији учесници у саобраћају. Осим наше бриге да неке од њих посјетимо првог дана школске године и дарујемо им школски прибор, наша велика брига је и да им осигурамо безбједан пут од куће до школе", изјавио је Гаврановић.

Градоначелник Бањалуке је, заједно са најмлађим суграђанима, возачима дијелио промотивне материјале којима се позивају сви учесници у саобраћају на повећан опрез, а поготово возачи у зонама основних и средњих школа.

Сви возачи који су поштовали прописе добили су зелене балоне, док они који то нису чинили, добили су црвене балоне.

Гаврановић је рекао новинарима да град ову акцију проводи у сарадњи са Полицијском станицом за безбједност саобраћаја Бањалука, те да је основни циљ акције да се на виши ниво подигне безбједност ученика на путу до школе.

Он је додао да се на подручју града, посебно у зонама школа, обнавља хоризонтална и вертикална сигнализација, поправљају успоривачи брзина, те да ће први пут табле са натписима да се у близини налази школа бити уочљивије.

Поводом почетка школске године, Гаврановић ће данас уручити књиге и школски прибор припадницима ромске популације, те ученицима из породица са четворо и више дјеце.