latinica  ћирилица
31/08/2015 |  19:25 | Аутор: РТРС

Утврдити да ли аеродром у Тузли испуњава услове за извоз робе (ВИДЕО)

Иако је Tузлански кантон раније упутио иницијативу да се Аеродром у Тузли отвори за превоз робе животињског поријекла, Комисија за интегрисано управљање границом БиХ на сједници није дала зелено свјетло за извоз робе.

Након два часа колико је трајао састанак, Комисија за интегисано управљање границом је одлучила да стручни тим тек треба да изађе на терен и утврди да ли аеродром у Тузли испуњава услове за карго услуге.

У Министарству саобраћаја и веза Републике Српске не виде разлог зашто је уопште о томе требало расправљати. Ако Комисија одлучи у корист тузланског аеродрома тврде да ће бити прекршен ранији договор ентитета.

Аеродром у Бањалуци има значајан приход од превоза робе животињског поријекла.То илиструје податак да је од децембра прошле, до јуна ове године, само у Турску испоручено 2.000 тона јунећег меса.

Дневно сe бањалучког Аеродрома испоручује око пет камиона робе. Да је којим случајем Tузлански аеродром отворен за карго саобраћај, из ресорног министарства тврде да би био нарушен реципроцитет јер је договорено да ове врсте услуга пружају само аеродроми у Бањалуци и Сарајеву.