latinica  ћирилица
07/10/2015 |  08:34 | Аутор: СРНА

Котор Варош: "Шмизле" одушевиле публику

У оквиру "Варош феста" у Котор Варошу наступили су чланови Градског казалишта младих из Витеза са представом "Шмизле - женски бенд", редитеља Бруне Гребенара.

Аутор текста је Мирољуб Недовић, а прича говори о шест жена различитог карактера које имају једину заједничку жељу - да оснују женски бенд.

Радња је смјештена у стару кафану, чија власница жели да заједно са кумом преуреди локал и да пронађу дјевојке за бенд.

"Тада почиње заплет и главна забава за гледаоце. Заплети и сукоби карактера ових шест жена унутар представе, стварају мноштво освјежавајућих и комичних ситуација, тако да су сви који су присуствовали сигурно за вријеме представе заборавили на све бриге и препустили се `Шмизлама`", рекао је синоћ Гребенар.

У представи глуме Берна Мишковић, Ана Марос, Мирна Матковић, Ивона Матошевић, Франка Матић, Антонела Лукић, Лорена Лукић и Петар Пејовић. Млади глумци оставили су снажан утисак на публику.

Представа "Шмизле" ове године освојила је више награда на Међународном фестивалу позоришта Дардас у Суботици, прво мјесто на 13. Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва БиХ и награду публике на фестивалу позоришта "Аплауз 05" у Бањалуци.

Први фестивал омладинских позоришта наставља се вечерас наступом Позоришта младих из Бањалуке које ће извести представу "Пут у Лили Пут" аутора Огњена Богдановића.