latinica  ћирилица
07/10/2015 |  18:58 | Аутор: РТРС

Демонстранти у Подгорици остају на улици (ВИДЕО)

Иако су градске власти у Подгорици најављивале да ће данас бити уклоњени шатори и бина на булевару Светог Петра Цетињског, гдје се већ 11 дана окупљају незадовољни грађани Црне Горе ништа се није десило. Демонстанти на челу са опозиционим Демократским фронтом остају на улици. Опозиција је категорична - на улици ће се остати све до испуњења захтјева. Поручују да неће бити добро за Црну Гору, ако власт покуша да их склони силом.
Протест у Подгорици (фото: Vijesti online) -
Протест у Подгорици (фото: Vijesti online)

Од 27.септембра на Булевару светог Петра Цетињског у Подгорици гдје се налази и Скупштина Црне Горе, налазе се стотине шатора. Бројне грађане који се окупљају током цијелог дана полиција будно надзире. Из Демократског фронта поручују да неће одустати од протста до испуњења њихових захјтева. Већ је познато да траже прелазну владу и фер и демократске изборе.

Најаве градских власти да ће Комунална полиција јутрос уклонити шаторе и бину нису реализоване. Окупљени грађани су, ипак, остали на улици.

Кажу да протестују против режима који је осиромашио црногорски народ и да су дошли да се боре за слободу, право слободне ријечи и сва права која су им ускраћена дуги низ година.

Најаве спрјечавања протеста само су покушаји власти да нађе начин да употреби силу како би се обрачунала са демонстрантима -сматрају у Демократском фронту.

Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије каже да је упозорио министра Коњевића да није паметно да крену тим путем јер, како каже, свака употреба силе може да доведе Црну Гору на ивицу хаоса.

"Мми не желимо да се иде тим путем", истиче Мандић.

Мандић каже да не желе власт са улице него само испуњење својих захтјева. Подсјећа да се у Црној Гори власт није мијењала пуних 27 година и поручује да је вријеме да Мило Ђукановић и његов ДПС постану политичка прошлост.

Владајући одговарају - протести су антицрногорски, антидемократски и антинатовски.