latinica  ћирилица
07/10/2015 |  19:15 | Аутор: РТРС

Покренута још два поступка против клубова из Србије

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза потврдио је да су покренута још два поступка против клубова Суперлиге Србије.

Кокеза је то изјавио дан након што је Дисциплинска комисија ФСС казнила Спартак одузимањем четири бода јер је на гостовању против ОФК Београда играо са резервним саставом.

"Ја колико сам информисан још два поступка су покренута. Сви клубови ако буду учествовали у радњама које се мимоилазе са правилима фудбалске игре биће санкционисани", рекао је Кокеза, за Б92.

Поред меча са Карабурме, због играња са резервним саставима могли би да буду кажњени још шампион Партизан и Чукарички, који су због обавеза у квалификацијама за европска такмичења играли са комбинованим саставима против Новог Пазара, односно са Јагодином.

"Уколико ФСС не пресјече са неким стварима и не покуша да заведе ред у организацији, или ће се то догодити или ја више нећу обављати овај посао. Ја сам покренуо иницијативу и састанак који је одржан након кога је усљедила одлука", истакао је Кокеза.

КАРАЏИЋ: НИСУ КРИВИ ИГРАЧИ, ВЕЋ РУКОВОДИОЦИ

Предсједник ФСС Томислав Караџић изјавио је да није задовољан одлуком Дисциплинске комисије да одузме Спартаку четири бода.

Караџић је истакао да су на тај начин начин кажњени играчи, а не главни актери сумњивих утакмица – руководиоци клубова.

"Нисам задовољан одлуком Дисциплинске комисије. Деца Спартака су кажњена одузимањем четири бода и на неки начин показан им је пут у нижи ранг, а они су најмање криви. Дисциплинска комисија није казнила главне актере сумњивих утакмица, а то су функционери клубова", рекао је Караџић новинарима на аеродрому Никола Тесла.

"Очекивао сам да ће и руководиоци бити кажњени, то се није десило. Ово није крај. Дисциплински инспектор има могућност да се позабави том одлуком. Има још два степена па ћемо да видимо. На овај начин се не решава највећи проблем у фудбалу, а то је намештање утакмица, ако га има. Морају да се нађу одговорни, а то свакако нису играчи", додао је Караџић.