latinica  ћирилица
07/10/2015 |  19:31 | Аутор: СРНА

Човић: Током новембра могућа нова парламентарна већина

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изразио је увјерење да ће током новембра доћи до формирања нове парламентарне већине на свим нивоима власти у БиХ.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Човић је данас након састанка са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем рекао новинарима да га је предсједник СДА информисао о сусретима са предсједником СББ-а Фахрудином Радончићем, додавши да "ту ствари иду доста добро".

"Вјерујем да ће они овог викенда наставити динамично разговарати, тако да ћемо, ако не буде неких нових момената, у новембру добити нову парламентарну већину на свим нивоима власти у БиХ", навео је Човић.

Када је у питању реконструкција Савјета министара БиХ, Човић је рекао да се за сада разговара о сарадњи СББ-а и СДА, што би значило улазак СББ-а у парламентарну већину, па самим тим и у Савјет министара БиХ, пренијели су федерални медији.

"Наравно, настоји се имати што мање промјена и на сваком другом нивоу власти. Што се тиче Федерације БиХ /ФБиХ/, ту је мање-више јасан однос, али га ја не бих прејудицирао. Треба заједнички сјести и договорити се", додао је Човић.

Коментаришући изјаву предсједника СДС-а Младена Босића да се противи уласку СББ-а у власт БиХ, Човић је рекао да ни он некада није био спреман да прихвати нешто, па је на крају то, ипак, учинио како би се постигло заједничко рјешење.

"То би нам свима требала бити нека врста поруке. Није овдје ствар да ли неко некога воли или не. Ми имамо представнике три народа и ако се договоре СДА и СББ, то ће Хрвати и Срби сигурно прихватити", закључио је Човић.