latinica  ћирилица
07/10/2015 |  19:48 | Аутор: Б92

Ђокић напустио Металац: Гријешио сам, игра је срамна

Владимир Ђокић поднио је оставку на мјесто тренера Металца послије убједљивог пораза код куће од Игокее (74:56) у трећем колу АБА лиге.
Владимир Ђокић - Фото: B92
Владимир ЂокићФото: B92

"Као частан човјек и спортиста, сматрам да треба да се склоним и поднесем оставку. Насљеднику желим све најбоље", рекао је Ђокић.

Новинари у Ваљеву били су изненађени његовом одлуком, коју је тада први пут објавио, без разговора са управом клуба. На позив неких новинара да бар "преноћи" прије одлуке, тренер је образложио зашто тачно жели да оде.

"Вукао сам погрешне потезе и у избору појединих играча и при бирању нових. Оне који су отишли требало је да замјене ови момци. Нисам направио рез кад је било логично, надао сам се да ће све доћи на своје мјесто. Тога није било. Ово једноставно не ради. Порази у Скопљу и сада посљедица су срамне игре и не видим шта ту више могу да урадим са овом истом екипом", рекао је Ђокић.

Металац већ за четири дана игра сљедећу утакмицу, што је мало времена за долазак новог тренера.

"Ако треба да сједим на клупи у Никшићу, сједићу, али то нема смисла".

Прошле сезоне Ђокић је од Металца направио једно од најпријатнијих изненађења АБА лиге – тим је завршио на шестој позицији са скором 13-13. Током љета Ђокић је имао још успјеха, пошто је са репрезентацијом Србије до 20 година освојио златну медаљу на Европском првенству.

Ипак, ова сезона почела је неславно – врло лоша игра у побједи над Партизаном, а затим и два убједљива пораза, прво од МЗТ-а и сада од Игокее.