latinica  ћирилица
07/10/2015 |  21:39 | Аутор: Агенције

Предсједништво СДА одобрило улазак СББ-а у власт

У Сарајеву је одржана сједница Предсједништва Странке демократске акције, а предсједник Бакир Изетбеговић казао је новинарима да је Предсједништво СДА једногласно закључило да се подржи став Колегијума ове странке и да се наставе договори са СББ-ом Фахрудина Радончића око њихове партиципације у власти, јавља новинске агенције Патриа.
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

- Треба задржати и коалицију са А-сда и СБиХ, такође Предсједништво је усагласило да не долази до никаквих промјена када је ријеч о коалицији са Савезом за промјене - истакао је Изетбеговић.

Иако је данас Изетбеговић казао да Младен Босић, лидер СДС-а на јучерашњем састанку није казао да не жели СББ у Савјету министара сада је челник СДА промијенио причу.

- Босићев став око тога да не жели СББ у ВМ био је такав јуче, а у политици ништа није сигурно па ћемо видјети у ком смјеру ће кренути ствари. Прво иде федерални ниво, кантонални, па ћемо видјети за Савјет министара. Не бих да ту дође до прегласавања - истакао је Изетбеговић.

Такође, на данашњој сједници Предсједништва СДА расправљало се и о инциденту унутар Клуба СДА у Представничком дому ПС БиХ када је предсједавајући Асим Сарајлић физички напао Садика Ахметовића.

На питање новинара Патрије да ли то значи да Сарајлић остаје на челу Клуба, Изетбеговић је одговорио потврдно појашњавајући да се засада није ишло на варијанту било каквих смјена.

Иначе, Предсједништво је расправљало на тему положаја Бошњака у РС, босанског језика, најављеног референдума у РС.