latinica  ћирилица
16/11/2015 |  11:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Преговори Грчке и кредитора без резултата

Преговори грчке владе са кредиторома завршени су рано јутрос без постигнуте сагласности око проблема ненаплативих кредита и заштите од продаје једине имовине дужника.

Како је новинарима у Атини рекао високопозиционирани извор у Министарству финансија Грчке, с кредиторима су договорене промјене у руководствима банака и улога Фонда за финансијску стабилност.

Посљедња рунда преговора трајала је 17 часова, а наредна ће почети данас поподне. У међувремену ће се одржати савјетовање економског штаба владе с премијером Алексисом Ципрасом, јавиле су Риа новости.

Раније је савјет за економску политику грчке владе сматрао могућим да се до 14. новембра постигне споразум о спорним питањима.

Без споразума с кредиторима о реализацији програма реформи, Грчка неће добити наредну траншу кредита од двије милијарде евра и 10 милијарди евра за докапитализацију банака. Радна група еврогрупе размотриће грчко питање у уторак.

Грчка се обавезала да усаглашава све своје акције на економском пољу с кредиторима и на њихов захтјев спроведе амбициозни програм реформи.