latinica  ћирилица
30/07/2016 |  08:53 ⇒ 09:28 | Аутор: СРНА

Звуци џеза на Зеленковцу (ФОТО)

Наступом група "Паприка паприка" из Мађарске, "Петер сентиус" из Холандије, бањалучког "Тобако блуз бенда" и "Ди унгераден" из Аустрије почео је први концертни дан у оквиру 16. интернационалног џез фестивала, који се одржава на Зеленковцу код Мркоњић Града.
Џез фестивал на Зеленковцу - Фото: СРНА
Џез фестивал на ЗеленковцуФото: СРНА

Директор фестивала Борислав Боро Јанковић каже да је синоћ било загријавање за оно што тек предстоји.

"Задовољни смо како се све одвија, вријеме нам иде на руку и људи тек пристижу. Темпо доласка људи нам говори да ћемо овај викенд имати право уживање са пуно људи, квалитетне музике и добре атмосфере", додао је Јанковић.

Чланови бенда "Паприка паприка" из Мађарске кажу да су први пут у Републици Српској и да су одушевљени Зеленковцем.

"Одушевљен сам фестивалом и Зеленковцем, ово је специјално мјесто. Драго ми је што смо дио ове приче и надам се да ћемо опет доћи", рекао је Томас, басиста бенда "Паприка паприка".

И Синиша Блажић из бањалучког "Тобако блуз бенда", такође, је изразио задовољство амбијентом и сјајном атмосфером.

"И раније смо наступали овдје, али мислим да је ово био наш најбољи наступ", рекао је Блажић, који је похвалио организацију фестивала.

За вечерас, другог дана фестивала, предвиђени су концерти бањалучке "Душко Шобат групе", "Трибал веда" из Француске, "Балкан експрес џеза" из Бањалуке, те Васила Хаџиманова из Србије.

Сутра, посљедњег дана фестивала, представиће се "Ива етно џез" из Добоја, "Александар Шева квинтет" из Бањалуке и Влатко Стефановски из Македоније.

Општина Мркоњић Град, као и бројни спонзори, подржали су ову манифестацију.