latinica  ћирилица
30/07/2016 |  15:38 ⇒ 01/08/2016 | 21:01 | Аутор: СРНА

Сутра вруће, температура до 37 степени

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује претежно сунчано и вруће са дневном температуром ваздуха до 37 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити пријатно топло и сунчано, а магла је могућа око ријека на истоку и западу.

Током дана у свим крајевима биће сунчано и вруће, само је на планинама на истоку касно поподне понегдје могућ краткотрајни пљусак.

Дуваће слаб источни и југоисточни вјетар, а на југу Херцеговине југозападни.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 21, на југу до 24, а највиша дневна од 32 до 37 степени Целзијусових.

Вруће се очекује и у понеђељак, 1. августа, а према вечери на сјеверу и западу доћи ће до наоблачења са кишом и пљусковима са грмљавином. Током ноћи промјена времена захватиће централне и источне крајеве.

Понегђе ће бити израженије грмљавинско невријеме праћено градом и појачаним и јаким вјетром. Падавина неће бити у Херцеговини. Највиша дневна температура ваздуха од 28 до 34, на југу и југоистоку до 37 степени Целзијусових.

Метеоролози за уторак најављују пријатније вријеме, без врућине. Понегђе на истоку ујутро може бити кише, а током дана доћи ће до смањења облачности.

Касније поподне опет се очекују пљускови са грмљавином у централним и источним крајевима, на сјеверу Херцеговине, те само понегђе на крајњем западу. Највиша дневна температура ваздуха од 24 до 29, на југу и југоистоку до 34 степена.

Врућине неће бити ни у сриједу, али се очекује претежно сунчано уз малу облачност. Највиша дневна температура ваздуха од 25 до 29, на југу до 33 степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

На југу је данас било најтоплије - у Мостару су у 14.00 часова измјерена 34 степена, а у Требињу 33.

У Вишеграду су измјерена 32 степена, а у Бијељини, Бањалуци, Добоју, Приједору, Билећи, Бихаћу и Горажду 31, у Неуму, Новом Граду, Мркоњић Граду, Рудом, Рибнику, Фочи, Шипову, Ливну и Тузли 30, у Крупи на Уни, Сарајеву, Бугојну и Градачцу 29, у Сребреници 28, на Сокоцу и у Гацку 27, на Мраковици и на Иван-седлу 26, у Купресу 25, а у Калиновику 24 степену.

На Чемерну су измјерена 23 степена, на Хан Пијеску 22, а на Бјелашници 15 степени Целзијусових.