latinica  ћирилица
30/07/2016 |  18:20 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Обиљежена слава Манастира Клисина (ВИДЕО)

Православна црква и њени вијерници данас празнују Свету Великомученицу Марину, у народу познатију као Огњену Марију.
Манастир Клисина - Фото: РТРС
Манастир КлисинаФото: РТРС

Ово је уједно и слава Манастира Клисина. Епископ бихаћко-петровачки Атанасије, након служења свете архијерејске литурије, поручио - манастири су духовна снага православног народа. 

Манастири и цркве, симбол су националног опстанка, док трају светиње, трајаће и они који их подижу, истакнуто је данас у Клисини. Поклоници манастира овдје радо долазе.

"Ту је у ствари пуно смијеха и љубави, волим долазити овдје", рекла је Милица Бабић из Приједора.

"Духовни живот је веома важан за живот, то је смисао живота, ту налазим оно најбитније, то је покретач за све остало", наводи Горица Вученовић из Мркоњич Града.

Света Великомученица Марина, поштује се као борац за хришћанску вјеру и заштитиница жена. Дио њених светих моштију, налази се и у Манастиру Клисина.

"Због тога смо се данас окупили овдје, они су дошли у нашу светињу овдје, у наш манастир да се заједно молимо Светој великомученици Марини", рекао је игуман Василије.

"Да увијек буде присутна својим молитвама, својим заступништвом пред Богом. Да умножи и ову свету обитељ са више подвежника да се овдје подвизава", додао је епископ бихаћко – петровачки Атанасије.

Клисина је једини манастир Српске православне цркве посвећен овој великој светитељки.