latinica  ћирилица
30/08/2016 |  08:19 | Аутор: СРНА

Привремене обуставе на путу Добој-Тузла због минерских радова

На магистралном путу Добој-Тузла, дионица Пољице-Гаврићи, саобраћај ће данас бити обустављан привремено по пет минута, од 12.00 до 17.00 часова, због извођења минерских радова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, истоимена петља затворена је за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На магистралном путу Клашнице један-Нова Топола, у зони извођења радова, измијењен је режим саобраћаја, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час.

Саобраћај ће на овој дионици бити свакодневно обустављан четири пута, у периоду од 23.00 до 5.00 часова, највише до 30 минута, а радови су планирани до 1. септембра.

Ради извођења минерских радова, саобраћај ће привремено бити обустављан од 14.00 до 14.30 часова на магистралном путу М-16, дионица Бањалука-Црна Ријека.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, саобраћај је потпуно обустављен за сва возила.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача, саобраћај се одвија једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

У току су санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука-Челинац, због чега возила саобраћају успорено, једном траком.

На магистралном путу Брчко-Бијељина у току је изградња обилазнице око Брчког због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице, као и у насељу Горице.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја уведене су од 7.00 до 15.00 часова на регионалном путу Р-452, у мјесту Крагљиводе.

Ради извођења деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, саобраћај ће повремено бити обустављан на магистралном путу М-14.1, до 16. децембра.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два, саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћај се одвија без дужих застоја и ванредних ограничења.

Повремене полусатне обуставе саобраћаја, због деминирања терена, актуелне су на дионици Лончари-Орашје у близини мјеста Дусине.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања, а због радова на територији Хрватске, возила на прелазу Орашје-Жупања саобраћају успорено у оба смјера.