latinica  ћирилица
30/08/2016 |  09:31 ⇒ 09:34 | Аутор: klix.ba

Кикановић: Нисмо се опијали на рођендану Јусуфа Нуркића, ми смо професионалци

Након што су кошаркашки репрезентативци БиХ умјесто посвећености припремама, уочи предстојећих квалификација за Европско првенство организирали приватну забаву и уз "народњаке" конзумирали алкохол, огласио се и замјеник капитена Елмедин Кикановић казавши како на прослави рођендана Јусуфа Нуркића није било ништа спорно.

"Не желим да јефтином патетиком, која је свеприсутна данас придобијамо срца навијача. Једноставно, не бих волио да кошаркашка јавност и наши навијачи буду у заблуди и прихвате искривљену слику репрезентације која им се нуди. На окупу смо скоро четрдесет дана и припреме су протекле без најмањег инцидента, уз одличну атмосферу и предан рад", истакао је Кикановић на свом Фејсбук профилу.

Казао је да је на позив саиграча Јусуфа Нуркића, уз дозволу селектора Дамира Мулаомеровића, као и присуство дијела стручног штаба организована вечера након тренинга како би прославили Нуркићев рођендан.

"Након што смо тренирали два пута тог дана екипа је заједно стигла и заједно напустила ресторан у договорено вријеме, како би се припремили и спремно дочекали два тренинга сљедећег дана. Не видим ниједан разлог за погрешну перцепцију или усмјеравање кривице која не постоји према било коме. Ми смо професионалци, свјесни својих обавеза и апсолутно су нетачне приче да је било неког опијања и алкохолизирања", наглашава Кикановић.

Додао је да је ова вијест намјерно сервирана уочи почетка квалификација, казавши да су медији прије десет дана имали информацију о прослави рођендана Јусуфа Нуркића.

"Окупили смо се да играмо срцем и трудићемо се да нашу земљу представимо на најбољи могући начин. Добро смо радили уз сјајне услове и надам се да ћемо на крају квалификација имати прилику да се радујемо заједно са нашим истинским навијачима", закључио је Кикановић.