latinica  ћирилица
30/08/2016 |  10:35 | Аутор: Глас Српске

Војник под истрагом због пријетњи новинару

Министарство одбране БиХ покренуло је истрагу због пријетњи које је путем друштвене мреже "Фејсбук" новинару Лејли Чолак упутио припадник Оружаних снага БиХ из Зенице Мирза Џидић.
Пријетње новинарки Лејли Чолак (фото; glassrpske.com) -
Пријетње новинарки Лејли Чолак (фото; glassrpske.com)

- Оружане снаге имају етички кодекс понашања и његова повреда повлачи моралну одговорност, а ако је војно лице повриједило одредбе закона, прописа и кодекса истовремено, биће санкционисано у складу са законом - навели су у Министарству одбране.

Чолакова је пријавила полицији да је Џидић на "Фејсбук" профилу поставио статус у којем је позвао на њено силовање обећавши да ће лично платити онима који то ураде. Извјесне Сабина Салковић и Ерна Потер-Селимовић позвале су у коментарима на гажење аутомобилом, лагано поливање бензином и паљење Чолакове, што је она такође пријавила. Пријетње су услиједиле након је што је Чолакова на свом "Фејсбук" профилу критиковала ношење бурки, никаба и било којих вјерских обиљежја у јавности.

Директор Федералне управе полиције Драган Лукач каже да ће покренути провјере и да ће одговорни за пријетње бити кривично-правно процесуиран у случају постојања елемената кривичног дјела.