latinica  ћирилица
30/08/2016 |  11:29 | Аутор: Блиц

Члан аутомафијашког клана преминуо након сукоба са полицијом

Сава Петричевић, припадник аутомафијашког клана из Пала, који је тешко рањен у размјени ватре с припадницима МУП Кантона Сарајева при покушају крађе луксузног "бмw" на Илиџи, према незваничним информацијама, преминуо је јуче на Универзитетском и клиничком центру у Сарајеву.

Петричевић је рањен у кичму у обрачуну са полицијом. Преминуо је јуче око 18 сати, а љекари су одмах након тога обавијестили полицију те су инспектори отишли у УКЦС, гдје су о томе сачинили службену забиљешку, јавља Аваз

У Петричевићевој групи били су и Паљани из мјеста Мокро Бојан Кошарац те Његослав Милинковић, који су ухапшени након муњевите акције сарајевских полицајаца, а по приједлогу државног Тужилаштва Суд БиХ им је одредио једномјесечни притвор, који им истиче 5. септембра ове године.

Они су 4. августа ове године око 20.30 на паркингу у Бутмирској почели обијати "бмw". Убрзо је алармирана полиција која их је окружила. Иако су их полицајци позивали да се предају, они су у њиховом правцу испалили више хитаца из пиштоља.

Полицајци су им узвратили ватру, након чега су савладани, а Петричевић је у обрачуну најгоре прошао те је превезен у УКЦС. Ову групу су већ дуже пратили припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и чекао се само њихов погрешан потез.