latinica  ћирилица
30/08/2016 |  12:26 ⇒ 17:09 | Аутор: СРНА

Мотика: Биће раста прозводње, дохотка и новог запошљавања у "Алумини"

Предсједник Управног одбора компаније "Алумина" из Зворника Милорад Мотика најавио је данас да ће у овој компанији доћи до раста производње и дохотка, те до новог запошљавања радника.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Мотика је након разговора са министром индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем рекао да ће са "Алумином" на партнерском принципу у посао ући три нове европске фирме, чиме је ова зворничка компанија фактички осигурала производњу за наредну годину.

"Кренућемо и у нове инвестиционе захвате који би требало да дају резултате дијелом у овој, а дијелом у сљедећој години", рекао је Мотика новинарима и нагласио да ће са развојем нових програма бити и запошљавања.

Истичући да ће за нове програме требати школована радна снага, Мотика је нагласио да, нажалост, једним дијелом тих кадрова у Републици Српској и БиХ нема, али ће их бити негдје другдје.

Он је рекао да је задовољан како се одвија процес рада у компанији.

"У првом реду захваљујем се радницима `Алумине` који су стрпљењем добили оно што су хтјели, јер је, нажалост, био критичан тренутак, али уз подршку Владе Републике Српске, предсједника Републике и свих других фактора у Српској, тај критични период је прошао и сада идемо даље у развијање нових програма", рекао је Мотика.

Он је нагласио да ће за све то бити потребна подршка комплетног руководства Републике Српске.