latinica  ћирилица
15/09/2016 |  19:00 | Аутор: РТРС

Бањалука: Познати четвртфиналисти турнира

На 15. АТП Челенџер турниру у Бањалуци, познати су четвртфиналисти. Пласман међу осам најбољих, данас су остварили први носилац Карлос Берлок из Аргентине и тенисер из Србије, Миљан Зекић.
Челенџер "Бањалука 2016" - Фото: РТРС
Челенџер "Бањалука 2016"Фото: РТРС

Први носилац турнира Хорасио Зебаљос изборио је пласман међу осам најбољих. Зебаљос је послије велике борбе савладао младог српског тенисера Данила Петровића.

Зебаљос је добио први сет 6:4. Петровић је у другом узвратио истом мјесром. У трећем сету виђена је велика борба. Ипак искуснији Збаљос прави брејк ин а крају је успио да слави 7:5.

Велика борба виђена је и у мечу Шпанца Андухара и Италијана Белотија. На крају Андухар је славио 2:1, а резултат трећег сета је 10:8. Још један Аргентинац Карлос Берлок је у четвртфиналу. У дуелу њега и Пеђе Крстина из Србије није било велике драме. Побједа Берлока 6:2, 6:2.

И посљедњи који је изборио чеетвртфинале, је прошлогодишњи полуфиналиста Миљан Зекић из Србије. Он је у другом колу савладао сународника Ласла Ђереа 6:2, 5:7 и 6:3. У мечевима четвртфинала у петак ће се састати: Бедене- Шафранек, Зебаљос- Зекић, Андухар- Берлок и - Сатрал – Павлашек.