latinica  ћирилица
01/10/2016 |  07:55 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

"Коло" отвара нову концертну сезону у Бањалуци

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће вечерас у Бањалуци отварању сезоне Ансамбла народних игара и пјесама Србије "Коло", најављено је из кабинета предсједника Српске.
Ансамбл "Коло" (Фото: kolo.rs) -
Ансамбл "Коло" (Фото: kolo.rs)

Спектакуларним наступом "Енергија традиције" Ансамбл народних игара и пјесама "Коло" вечерас ће у Бањалуци отворити нову концертну сезону, а то ће бити и прво међународно отварање сезоне у шест деценија постојања овог београдског ансамбла.

Директор Ансамбла "Коло" Владимир Декић рекао је да су за отварање сезоне одабрали Бањалуку због публике коју има овај град, али и због традиције наступа на овим просторима.

Он је најавио да ће бањалучкој публици Ансамбл представити нови концепт концертне презентације умјетности - игре, пјесме и музике - односно нематеријалне културне баштине.

Најпознатији фолклорни ансамбл региона, који има 49 играча и пјевача и 40 чланова оркестра, у наредном периоду чека и сарадња са Симфонијским оркестром и хором РТС-а, али и Тамбурашким оркестром.

Концерт у Бањалуци биће одржан под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и Министарства културе и информисања Србије.

Концерт је заказан за 20.00 часова у спортској дворани "Борик", а улаз је слободан.

Извор: СРНА